ana sayfa hakkımda şiirlerim yorumlar
1
2
3
4
5
tüm yazılarım
facebook | Hatice OLGUN Twitter | Hatice OLGUN
Ana Sayfa
Menü
Öz Geçmiş
Yazılarım
Çizimlerim
Şiirlerim
Fotoğraf Galerisi
Haber & Söyleşi
Yazarlardan
Yorumlar
Bana Ulaşın
Yazılarım / İYİ mi kötü mü görceğiz « geri
Bizde adettir, erkek alternatif bakmaya koyulduğunda, kadın suçlanır; “kadın olaydın da elinde tutaydın” diye. Bu saptamayı, ilişkiler konusunda ‘söyleyenin ağzına biber sürülesi’ bulsam da Muhalefet kanadındaki kifayetsizliğin, Türkiye’de seçmeni arayışa sokmuş olabileceği düşüncesini yadsımam. 7 seçimle bilmem kaç referandum kaybetmiş CHP’nin başındaki zatın, kendisini o koltuğa oturtanlara karşı bir mahcubiyeti olduğu ve “ben erkek çocuk veremedim, yerime yenisini getirmek haktır ne deyim” yollu kaderci- edilgen bir teslimiyet halinde olduğu açık. Peki, Akşener ne yapabilecek karşılığında? Türkiye’de özellikle son 15 yıldır “erkek çocuk” hasreti çeken kesime istediklerini verip, entrikalarına hakim olduğu 'Saray'ının 'kadın efendi'liğe yükselebilecek mi?!

DYP geçmişi var. AK Parti'nin kuruluşunda adı geçiyor. Bir süre MHP'de arzı endam etmiş.

Hakkındaki FETÖ şaibeleri yüzünden orada da dikiş tutturamayıp en nihayet İYİ Parti’yi kurmuş.

CHP gönülden destek veriyor. Öyle ki vekillerinin buraya kayması sonucu TBMM’de eksilecek sandalye sayısıyla, sandıkta feda edeceği seçmen sayısı umurunda bile değil!

Bakıyorsunuz, öte yanda Ülkücülerle dokusu asla uyuşmamış HDP de destek veriyor!

Yurtdışına kaçıp oradan havlayan azılı FETÖ’cüler, hem de açıktan hanfendinin ismini kullanarak destek veriyor!

Gülencileri iade yerine, PKK’ya bin beş yüz tır silah veren ABD medyası?? Kesinlikle destek veriyor!

Türklere yönelik ırkçı cinayetleri aydınlatmak yerine, Türkleri havaalanı girişinde köpeklerle aratan FETÖ hamisi Almanya ve Alman Medyası destek veriyor!

7 Haziran seçimleri öncesi, Selahattin Demirtaş’a saz çaldırıp şirinlik yaptıran, Gezi eylemlerinin tarafı (ama ‘tarafsız’!) Doğan medyası, o da destek veriyor!

ABD menşeli Fox TV, Danışmanı Akşener’in Partisinde karşımıza çıkan Ciner’in HT’si, FETÖ’yü hala tırnak içinde yazan T24, FETÖ kapsamında soruşturulan hormonlu Sözcü ile ekranlardaki muadili Halk TV destek veriyor!

Time, Financial Times, Foreign Policy, Die Welt, Amerikanın Sesi VOA Turkish, Middle East Eye gibi malum puzzle'ın geri kalanları toptan destek veriyor…

***

“Düğün değil, bayram değil, eniştem beni niye öptü” der mi, demez; Meral Hanım niye öpüldüğünü İYİ biliyor olmalı.

Zira bir başka atasözümüzde de “Gavurun ekmeğini yiyen kılıcını kuşanır” demiştir (ki) bu destekçiler de desteklerinin karşılığının fazla fazla ödeneceğinden emin olmalılar.

Hanfendi de zaten olmuş bir Neo-Mevlana (teşbihte hata olmaz, ruhu gücenmesin), 15 Temmuz sonrası nedense kısılan sesinin en tiz ayarıyla diyor ki;
"Ne olursan ol gel!
Ekmek yediğin yere ihanet etmiş olsan da gel, ülke düşmanlarıyla iş tutmuş olsan da gel, casusluk yapsan da gel, himmet toplasan da gel, ByLock kullansan da gel..

Yazıcıoğlu suikastinin baş zanlısı olsan da gel, darbeyi öven twitler atsan da gel, 15 Temmuz gecesi selaya karşı çıksan da gel.. Gel oğlu gel” diyor kısaca!

Peki kim/ ler karşılık veriyor bu ilginç çağrıya?

Başta FETÖ’cüler, Gezi’ciler… MHP’de tutunamayan Ülkücülerle AK Parti’de artık istenmeyen ‘ikici el’ler…

Yana döne adres arayan Hdp’liler… Cinsel tercihini siyasete alet eden ip..ler! Tencere tavacılar, sapancı teyzeler, ekmek almaya maskeyle gidenler,

“Ak Parti’lileri İzmir’den denize dökeceğiz”ci faşistlerle, “Yasin kurban eti dağıtmıyordu”cu zalimler…!

***

Bizde adettir, erkek alternatif bakmaya koyulduğunda, kadın suçlanır; “kadın olaydın da elinde tutaydın” diye.

Bu saptamayı, ilişkiler konusunda 'söyleyeninin ağzına biber sürülesi' bulsam da Muhalefet kanadındaki kifayetsizliğin, seçmeni arayışa sokmuş olabileceği düşüncesini yadsımam.

7 seçim ve bilmem kaç referandum kaybetmiş CHP’nin başındaki zatın, kendisini oraya oturtanlara karşı bir mahcubiyeti olduğu,

Ve “ben erkek çocuk veremedim, ikinciyi getirmek hakkıdır ne deyim” yollu kaderci- edilgen- oryantal bir teslimiyet halinde bulunduğu açık.

Peki, Akşener ne yapabilecek karşılığında? Türkiye’de özellikle son 15 yıldır “erkek çocuk” hasreti çeken kesime istediklerini verebilecek mi, verip de kadın efendiliğe yükselebilecek mi?

Dün Engin Ardıç’ın yazısında bahsettiği gibi, İYİ Parti’nin % 5 seçim barajı hedefi de gösteriyor ki hanfendinin kendisinin de bu oranı aşma konusunda ciddi kaygıları var.

Ablamız Sabah akşam hesap yapıyor olmalı; “Ak Parti’den ayrılan Belediyelerin küskünlerini saçlarından yakalasam,

CHP- HDP yakınlaşmasına içerleyen ulusalcı CHP’lilere sıcak bir yuva olsam,

Şurdan 1-2 puan da ihraçlara kızan FETÖ’cülerle, hangi partiden olursa Erdoğanfobik hastalardan alsam….sam… sam..

Ne olur göreceğiz, hiç öyle riyakarlık edip Allah utandırmasın falan diyemiycem valla!



Hatice OLGUN
haticeolgun2@gmail.com

Yorum Yazın Tüm Yorumlar
Güvenlik
Galeri
Sayfanın tüm hakları Hatice OLGUN’a aittir. 2015 ©
ana sayfa | hakkımda | fotoğraf galerisi | çizimlerim | şiirler | haber & söyleşi | yazılarım | yazarlardan | Yorumlar | bana ulaşın KA İnternet Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.