ana sayfa hakkımda şiirlerim yorumlar
1
2
3
4
5
tüm yazılarım
facebook | Hatice OLGUN Twitter | Hatice OLGUN
Ana Sayfa
Menü
Öz Geçmiş
Yazılarım
Çizimlerim
Şiirlerim
Fotoğraf Galerisi
Haber & Söyleşi
Yazarlardan
Yorumlar
Bana Ulaşın
Yazılarım / Yeniden Merhaba… « geri
Sene 2006 idi sanıyorum.. Bir Pazar sabahı televizyonu açtığımda Sevgili Haşmet Babaoğlu Yaşamdan Dakikalar isimli programda şiirimi okuyordu, benim şiirimi.. O günlerde ufak tefek şiir denemelerine başlamıştım, sonrasında yazmakla da iyi anlaştım ve birkaç haber- kadın sitesindeki denemelerimin arkasından 2008 yılında KA Bilişim’deki dostlarla bu siteyi oluşturduk.

İnsan zamanla değişiyor, gelişiyor. İnsan en fazla değişen varlık. Zaman içinde sitemin ilk hali de gerek ihtiyaçlara cevap vermediği ve gerekse de değişen zevklere hitap etmediğinden küçük değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu fark ettik. Özellikle de yazıların siyah zemin üzerinde zor okunuyor olması ile ilgili çok sayıda eleştiri geldi. Fotoğraflar ve tasarımla ilgili kendi öz eleştirilerimi de ekleyince bir düzenleme kaçınılmazdı.

Bildiğiniz gibi, uzunca bir süre sağlık sorunlarım yüzünden yazmaya ara vermek durumunda kaldım. Pulmoner emboli gibi genellikle ölümle sonuçlanan sinsi bir hastalık ve tabi sonrasında tekrarlayan dvt atakları, akciğer problemleri, ilaçlar ve kalıntılarıyla da 2 yıla yakın bir süre uğraşmak durumunda kaldım. Maddi manevi çok yıprattığını düşündüğüm bu hastalık süreci, muhakkak ki (öldürmeyen her şey gibi) güçlendiridi, çok şey kattı. Dostlarımı görebildim en basitiyle, ufak şeylerin çok da dert olmadığını öğrendim, başka bir yerden bakar oldum hayata… Hamdolsun ne kattıysa. 

Kıymetli dostlar, bu “yeniden merhaba” yazısını tutup da hastalık dönemime ait daha fazla detayla dolduracak değilim :) Ancak tabiki tecrübe ve bu sayede edinilmiş bilgi anlamında sağlık konusunda da yazacaklarım var, hatta meraklılarından olmaya başladığım alternatif tıp konusuna da girmek isterim (haddimi aşmadan) inşallah zaman içinde.. Yine hayata dair ve tabi kendi dünya görüşüm çerçevesinde zaman zaman ülkemizdeki siyasi iklim üzerine de söyleyecek sözümüz de olacak. 

Bu arada, bugüne kadar yazılarıyla sitemize değer katan dostlara da minnettarım. Çoğu zaten yazmayı (kendilerine ait sebeplerden) uzun zaman önce bırakmıştı. Önceki yazılarına “yazar arşivi” bölümünden ulaşabileceğiniz bu dostlara bir kez daha teşekkürlerimi bildiriyorum. Zaman içinde belki yine sizlerin kıymetli düşüncelerinin de yer bulduğu “misafir kalemler” benzeri bir köşe de oluşturabilmeyi diliyorum.

Kısacası daha olgunlaşmış, hayatı daha anlamış bir halde burada olacağız, yazıyor olacağız, dertleşir gibi sıkmadan daraltmadan ve umarım lafı çok da uzatmadan…

Hayırlı uğurlu olması dileğimle,
Yorum Yazın Tüm Yorumlar
Güvenlik
Galeri
Sayfanın tüm hakları Hatice OLGUN’a aittir. 2015 ©
ana sayfa | hakkımda | fotoğraf galerisi | çizimlerim | şiirler | haber & söyleşi | yazılarım | yazarlardan | Yorumlar | bana ulaşın KA İnternet Bilişim Teknolojileri Tic. Ltd. Şti.